Kuriozitete

Një film i shkurtër se si shoqëria na ‘mbyt’ kreativitetin, një mesazh qe t’i hap sytë

Duke u rritur dhe duke hyrë në “botën e vërtet”, ne kemi tendencë të harrojmë për të gjitha gjërat e vogla që na kanë bërë të lumtur kur ishim me të ri. Shoqëria na mëson që ta shtypim kreativitetin tonë që na bënë të veçantë, e jo ta mbrojmë atë.

Ky film i shkurtër i animuar “ALIKE” e tregon konkretisht se si shoqëria na e bllokon kreativitetin. Edhe pse asnjë fjalë nuk flitet në filmin 7 minutësh, mesazhi në film është i zhurmshëm dhe i pastër, raporton “Bright Side”.

Duke përdorur ngjyra të ndryshme, autori i filmit është munduar t’i tregojë ndjenjat e personave në film dhe duke e treguar se si shoqëria moderne ndikon në kualitetin e jetës sonë. Ky film i shkurtër po ashtu mundohet të tregojë se si njerëzit mund të i ndryshojnë ngjyrat dhe jetën e tyre për të mirë duke shpenzuar më shumë kohë në gjërat të vogla, por që na bëjnë të lumtur.

Më poshtë gjeni filmin:

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: