fbpx
Kuriozitete

Një mesazh në shishe i vjetër pothuajse 50 vjet është gjetur në Australi

Paul Gilmore në vitin 1969, kur ishte vetëm 14 vjeç hodhi një shishe me mesazh brenda, kur ai dhe familja e tij po emgronin në Australi. Mesazhi i tij është gjetur këtë javë nga një djalosh 9-vjeçar i quajtur Paul Elliot, në detin e Australisë së Jugut.

Nëna e Elliot, tha se ai ishte shumë i emocionuar kur e gjeti atë, por mendoi se është thjeshtë një false. Ajo postoi një fotografi në Facebook, për t’u munduar ta gjente lokacionin e autorit të kësaj letre. Fatmirësisht, motra e autorit ishte gjetur dhe tha se Gilmore është gjallë mirëpo jashtë vendit. “Është e mahnitshme”- tha ajo.

Gilmore kishte shkruar se si ishte duke udhëtuar në anije me emrin FairStar, ku shumë Britanez ishin duke udhëtuar drejtë Australisë. Motra tij tha se i kujtohej shumë mirë kur ai shkruante mesazhe i fuste në shishe dhe i hudhte në det. “Ai kishte shkruar më shumë se 6”, andaj është mirë që njëra prej tyre është gjetur.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button