Kuriozitete

Notarët mblidhen për të notuar në ujin “brisk”: Kështu gjejmë qetësi

Gjatë një dimri të gjatë dhe me bllokimin nga  Covid-19, entuziastët e notit dimëror në të gjitha vendet nordike kanë kërkuar ngushëllim në hobin e tyre. Ata kanë thënë se noti u ofron atë për të cilën kanë më shumë nevojë në këto kohë të vështira, qetësinë.

“Kur prekni për herë të parë ujin nuk ndihet shumë mirë, por pasi të filloni të notoni dhe të dilni përsëri, keni këtë ndjenjë që mund të jeni jashtë pa ndonjë rrobë në trup dhe të bëni banjë dielli në muajin mars”- thotë njëri nga notarët.

Rreth pesë milion njerëz të cilët jetojnë në Finlandë dhe gjysma e tyra janë notarë dimri, shumica e tyre janë gra. Noti atyre u fal qetësi pas gjithë kësaj situatë “mbytëse” nga pandemia e Covid-19.

“Është e çmuar dhe shumë e rëndësishme për të gjithë. Pasi prej një kohe të gjatë të gjithë kanë qëndruar brenda për shkak të masave anti-Covid dhe për mua kjo është një domosdoshmëri absolute”– thotë një qyetare tjetër.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close