Kuriozitete

Për herë të parë në histori, Sudani paraqet një film për Oscar

Për herë të parë në historinë e vendit, Sudani do të jetë pjesë e “Academy Awards”, e cila është prodhuar nga partneriteti i kompanive egjiptiane dhe evropiane, por ka producent dhe aktorë sudanezë.“You will die at twenty” do të garojë për kategorinë “Filmi për i mirë ndërkombëtar”.

Ngjarja përfshinë një djalë të ri, v dekja e të cilit në moshën 20 vjeç profetizohet jo shumë kohë pas lindjes së tij, duke hedhur një hije mbi vitet e tij të jetës.

Bazuar në një ngjarje të shkurtër të sudanezit Hammour Ziyada, kritikët thonë se ajo demonstron se skena kulturore e vendit po rizgjohet pas dekadash shtypjeje. Filmi është prodhuar pas demonstratave masive kundër al-Bashirit, pasi ishte rrëzuar nga ushtria në prill 2019 pas udhëheqjes së shtetit pas afër 30 vjetësh.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close