KurioziteteLifestyle

Psikologët shpjegojnë shenjat që shohim në ëndrra, nuk duhet t’i injorojmë

Njerëzimi është përpjekur të zgjidhë misterin e ëndrrave për aq kohë sa ato kanë ekzistuar. Sot ekziston madje një disiplinë e veçantë në studimin e ëndrrave. Ata që preferojnë anën abstrakte të gjërave mbi shkencën, duan të interpretojnë ëndrrat e tyre sipas librave të ndryshëm të ëndrrave dhe besojnë se mund të parashikojnë të ardhmen.

Por psikologët mendojnë se ëndrrat pasqyrojnë me saktësi gjendjen tonë aktuale dhe se nënndërgjegjja jonë përpiqet të na tregojë diçka të rëndësishme përmes ëndrrave herë pas here. Secili nga ne i sheh këto lloje ëndrrash herë pas here. Këto ëndrra janë shkaktuar nga instinktet tona antike, një kod kulturor, përvoja e të parëve tanë dhe përvoja personale.

Një psikolog dhe një ekspert në fushën e ëndrrave, Patricia Garfield, i quan ato “ëndrra universale” dhe thotë, “ëndrrat universale ndryshojnë midis popujve të ndryshëm, por ato janë të gjitha variante ushqyese të e njëjta vakt i shëndetshëm. Ata janë aq të vjetër sa njerëzimi dhe po aq të përhapur sa globi ynë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lexo edhe:

Close
Back to top button
Close
%d bloggers like this: