fbpx
Kuriozitete

Shkolla katolike nxjerr jashtë librat për Harry Potter

Një gazetë lokale në Tenesi raportoi se një pastor në Shkollën Katolike të Shën Eduardit, i cili mëson fëmijë parashkollorë dhe të shkollës fillore, kishte njoftuar prindërit e tyre se ai kishte folur me “disa” ekzorcistë që i kishin rekomanduar se librat e JK. Rowling të hiqen nga biblioteka e shkollës.

“Këto libra portretizojnë magji, si të kesh anën e saj të mirë dhe të keqe, e cila nuk është e vërtetë, është një mashtrim i zgjuar”, shkroi pastori Dan Rachel në një email për prindërit e tij.

“Mallkimet dhe shqiptimet e përmendura në libra janë një magji e vërtetë që kur lexohet, mund të thërrasë shpirtrat e këqij”, shtoi ai.

Siç e dinë lexuesit ose shikuesit e serisë Harry Potter, mallkimet dhe shqiptimet e përmendura në këto libra janë për shembull, magji vrasëse e Avada Kedavra, magji e torturave të “Crucios”, dhe magji që kontrollon një person tjetër ” Imperio”.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button