Kuriozitete

Shpëtuam, Shkencëtarët e Izraelit po na befasojnë

IZRAEL, Shkencëtarët e Izraelit po na befasojnë, shpikin maskën e ripërdorshme që mund të vrasë koronavirusin me nxehtësi, duke marrë energji nga një karikues celulari. Procesi zgjatë rreth 30 minuta duke bërë dezinfektimin e maskës, e cila nuk mund të përdoret kur është në karikim është shprehur drejtuesi i kërkimit Profesor Yair Ein-Eli.

Maska ka një port USB-je ku karikohet dhe arrin nxehtësinë deri në 70 gradë celcius, temperaturë e cila është e mjaftueshme për të vrar virusin. “Duhet të jetë e ripërdorshme dhe kjo është zgjidhja jonë”, tha ai. Hulumtuesit thonë se po diskutojnë për tregtimin e produktit. Ein-Eli tha se maskat njëpërdorimshe, që janë në kërkesë të madhe në të gjithë botën, nuk janë ekonomike dhe mbështetëse për mjedisin.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lexo edhe:

Close
Back to top button
Close
%d bloggers like this: