Kuriozitete

STUDIMI/ Femrat apo meshkujt grinden më shumë në punë?

Një studim I publikuar në “Organization Science”, meshkujt dhe femrat njësoj janë të prirë ndaj marrëdhënieve problematike me kolegët, mirëpo femrat janë ato të cilat më parë do të grinden me një femër tjetër.

Nga ana tjetër, femrat të cilat kanë pasur mike më lehtë i kanë zgjidhur problemet dhe nuk janë grindur, kanë rezultatet e hulumtimeve.
Jennier Merluzi, profesoreshë e Universitetit të Uashingtonit, ka studiuar 145 të punësuar në pozitat më të larta në menaxhment në dy kompani të mëdha.

Përgjigjet kanë implikuar që femrat kanë qenë ato të cilat kanë pasur më shumë probleme ndërmjet tyre për dallim nga kolegët meshkuj.Ajo thekson që njohja e marrëdhënieve reciproke të shefave të punësuar mund të ndihmojë në parandalimin e grindjeve potenciale dhe problemet në vendin e punës.

Pra, krejt në kundërshtim me këtë hulumtim, studimi i veçuar i publikuar në revistën “Informs” ka zbuluar që femrat të cilat theksojnë dekoltenë e tyre janë shefe shumë më të mira sepse duken më të fuqishme.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button