fbpx
Kuriozitete

Xhamia transparente: Një ide e bukur e jetësuar (Foto)

Xhamia transparente që ndodhet në Arabinë Saudite është një pjesë e një projekti artistik të quajtur “Parajsa ka shumë porta”.

Xhamia është bërë prej çeliku të mbështjellë, pleksiglas, alumini dhe drita elektrike. Artisti përdori të njëjtin material i cili përdoret për të ndaluar hyrjen e refugjatëve në Evropë, si dhe në burgun ushtarak të Shteteve të Bashkuara Guantanamo. Kjo është ideja që në të vërtetë tronditi njerëzit dhe mori shumë lavdërime për kontributin e tij në art.

Kjo xhami është dërguar në Parkun Vanier të Vancoucer për njerëzit që të shikojnë artin e bukur ku do të mbahet për dy vjet. Dhe pasi të ketë mbaruar kohën e saj, ajo do të kthehet në Arabinë Saudite ose mund të shkojë diku tjetër, në mënyrë që më shumë njerëz të shohin.

Edhe njerëzit që erdhën për të parë këtë art u çuditën kur panë se si Ajlan Gharem dha një mesazh të fortë në një mënyrë shumë të thjeshtë. Ky art mund të shihet nga këndvështrime të ndryshme që varen nga të menduarit e personit.

Adhurimi është gjithmonë i lidhur me paqen, xhamia e bërë nga të njëjtët elementë të përdorur për të ndaluar ose shtypur muslimanët është një mënyrë e bukur për të treguar se sa myslimanë janë paqësore. Dhe është vërtet një gjë për të parë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button