Kuriozitete

Zgjidh një simbol dhe zbulo se ç’po ndodh me ty në këtë moment

Të gjithë kalojmë në ndryshime rrënjësore përgjatë jetës. Kjo është e paevitueshme. Dhe çuditërisht kjo nuk fare të bëjë me moshën. Sipas psikologut Carl Jung hapat që ndjekim na çojnë në fazën specifike. Zgjidh një simbol dhe zbulo në ç`fazë të jetës po jeton aktualisht.

E zgjodhe simbolin?

Tani zbulo profilin që të përshtatet

Imazhi 1- Faza atlete

Faza e atletit është më ajo në të cilën jeni më pak i pjekur se në çdo fazë tjetër. Ajo karakterizohet nga një obsesion mbi pamjen dhe fizikun. Faza e atletit mund të jetë narcisiste, kritike ose të dyja bashkë. Një shembull tipik i kësaj faze janë adoleshentët.

Imazhi 2- Faza luftarake

Pasi kalojmë fazën e atletëve, arrijmë në atë të luftëtarit. Këtu fillojmë të marrim përgjegjësitë dhe të kemi dëshirën për të pasur sukses në jetë. Qëllimet tona janë disi më të qarta dhe dalëngadalë përmirësohemi si individë.

Imazhi 3- Faza e afirmimit

Faza e afirmimit është një hap i madh përpara. Kjo fazë shpesh lidhet me edukimin e fëmijëve dhe angazhimin për rritjen e tyre si fizikisht ashtu edhe shpirtërisht. Por kjo nuk është lidhet vetëm me rritjen dhe edukimin e fëmijëve, por edhe me trashëgimin e gjithçkaje emocionale. Kjo është koha më e mirë për të reflektuar mbi atë që keni arritur, jo vetëm për veten tuaj, por për ata që janë pjesë e jetës suaj.

Imazhi 4- Faza shpirtërore

Faza shpirtërore është faza përfundimtare e jetës. Në këtë fazë, ne e kuptojmë se cilat janë gjërat që kanë më shumë rëndësi në jetë. Paratë, miqtë, mallrat, veprat e mira apo momentet, asgjë nga këto nuk na takon, përveç vetes.

Hë, a zgjodhe vërtet fazën në të cilën je?

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: