Categories Kuzhina

Bakllava me petë, kadaif dhe arra

Bakllava me petë, kadaif dhe arra

Përbërësit:

500 gr kadaif

500 gr peta bakllavaje

600 gr arra

300 gr gjalp

100 ml vaj Olim

1 lugë kafe kanellë

Sherbeti

1.2 kg sheqer

900 ml ujë

1/2 lëng limoni

2-3 feta limon

Përgatitja:

Fillimisht shkrijmë gjalpin dhe pak vaj. Copëtojmë kadaifin me duar dhe e vendosim atë në një tepsi dhe e vendosim në furrë për 10 minuta, në temperaturën 180 gradë Celsius për ta tharë pak. E spërkatim me  gjalp të shkrirë.

Shtojmë te kadaifi arrat e copëtuara, kanellën dhe i përziejmë mirë së bashku.

Në zjarr vendosim 1 kg 250 gr sheqer, 950 ml ujë, lëngun e gjysmë limoni, 2-3 feta limon dhe e lëmë të ziejë në një temperaturë mesatare nga momenti i zierjes 7-8 minuta dhe e largojmë nga zjarri pas 7-8 minutash të zierjes.

Lyejmë një petë me gjalp dhe e vendosim mbi të petën e dytë, e spërkatim gjithashtu me gjalp.

Vendosim horizontalisht nga skaji i majtë në të djathtë në vijë horizontale me kadaif dhe arra. Mbështjellim petën role dhe e vendosim rolenë në një tepsi të lyer me gjalp. Kështu vazhdojmë derinë përfundimin e petëve dhe kadaifit.

Presim bakllavanë me kadaif në copa dhe e vendosim në furrë për tu pjekur në temperaturë 170-180 gradë Celsius për 30-25 minuta. E nxjerrim tepsinë nga furra dhe e lëmë t’i bjerë temperatura. Kur të jetë gjysmë e ngrohtë e sherbetosim me sherbetin e nxehtë dhe e lëmë derisa sherbeti të përthithet nga bakllavaja me kadaif dhe të ftohet. Atëherë mund ta shërbejmë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME