Categories Kuzhina

Biftek viçi me krem patate

Biftek viçi me krem patate

Përbërësit:

4 biftek viçi

1 patate

250 ml lëng mishi

Kripë dhe piper

Vaj ulliri

Speca mix ose perime

Përgatitja:

Marinojnë mishin me kripë dhe piper e vaj pasi i kemi prerë dhe rrahur me çekiç. Në një tigan salce vendosim 1 patate mesatare të qëruar dhe prerë në copa. Shtojmë 250 ml lën mishi, kripë, piper të zi, 2 lugë gjelle dhe e lëmë pataten të ziejë për 20 minuta.

Ndërkohë nxehim tiganin mirë dhe vendosim biftekët për ti pjekur deri sa mishit ë ndryshojë ngjyrë. E kthejmë nga ana tjetër dhe e lëmë të piqet përsëri. E largojmë dhe e lëmë të pushojë. Në tigan shtojmë pak vaj dhe kaurdisim specat apo perimet që preferoni ju. Servirim duke vendosur salcën, perimet . perimet mund ti vendosni edhe në pjatë dhe 1 lugë gjelle bolllgur, kuinoa apo kus kus dhe 1 fetë limon.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME