Categories Kuzhina

Biskota festive si të gjyshes

Biskota festive si të gjyshes

Përbërësit:

200 gr rikota

100 gr gjalp

1 pako sheqer vanilje

1 vezë

300 gr miell

1 lugë kafe pluhur pjekës

100 gr sheqer (kokërr imët)

Përgatitja:

Vendosim në një mikser 200 gr rikota, 100 gr gjalp ambienti, 1 pako sheqer vanilje dhe një vezë. Të gjithë këta përbërës i përziejmë së bashku derisa të na formohet një masë e lidhur homogjene kremoze. E transferojmë këtë masë kremoze në një tas. Shtojmë fillimisht gjysmën e miellit, 150 gr, një lugë kafe pluhur pjekës dhe i përziejmë me lugë druri, shohim kosistencën dhe më pas shtojmë miellin e mbetur duke lënë një lugë gjelle. (E shtojmë miellin pak nga pak pasi brumi duhet të formohët njësoj si brumi i byrekut nga fortësia. E punojmë brumin me dorë derisa brumi të jetë i plotë. E vendosim në një tas, e mbulojmë dhe e lëmë të pushojë për 30 minuta. Pas 30 minutave marrim brumin, nuk e ngjeshim, por e ndajmë në dy pjesë. Me secilën hapim një petë të trashë 2 cm me ndihmën e një gote, duke e ngjeshur atë në brum (petë) me kokë poshtë, duke formuar rradhë me diametër 6-8 cm. Vendosim sheqerin në një pjatë të hapur. Ngjeshim rrathët e brumit në sheqer duke sheqerosur njërën anë të rrethit. E palosim rrethin nga ana e sheqerit duke formuar një gjysmë rreth. Ngjeshim përsëri gjysmën e palosur nga njëra anë dhe e lyejmë me sheqer. Përsëri e palosim nga ana e sheqerit dhe na formohet ¼ e rrethit të palosur. E lyejmë përsëri 1.4 e palosur nga njëra anë dhe më pas e vendosim në një tepsi me letër pjekje. Kështu vazhdojmë dhe me rrathët e tjerë të brumit. Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius për 20 minuta. I servirim me çaj ose me kafe.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME