Categories Kuzhina

Burani me spinaq dhe oriz

Burani me spinaq dhe oriz

Përbërësit:

1 qepë mesatare

1 tufë qepë të njoma

Kripë

Pak pluhur hudhër

1 filxhan çaji oriz

800 gr spinaq

1 tufë koper +majdanoz

Piper i zi

Nenexhik

Vaj ulliri

1 lugë çaji gjalp

Përgatitja:

Në një tenxhere ngrohim vajin, hedhim qepën e grirë shumë hollë, e kavardisim sat ë zbutet dhe më pas shtojmë qepët e njoma të prera në unaza të holla dhe bishtat. (5-6 qepë të njoma normale, jo shumë të trasha).

Pasi qepa ka ulur volumin, shtojmë pak kripë, orizin dhe I trazojmë së bashku me qëllim që orizi të kavardiset pak. Shtojmë spinaqin, e trazojmë për 1 minutë dhe më pas shtojmë ujin e valuar gjysmë filxhani, dmth për një filxhan oriz do të hedhim 1 filxhan e gjysmë filxhanë ujë dhe jo 2, shut si zakonisht. E lëmë të ziejë për 10 minuta, më pas shtojmë erëzat, 1 lugë çaji gjalp, e trazojmë dhe pas 5 minutave e largojmë nga zjarri.

Kalojmë proshutat në një tigan pa yndyrë derisa të skuqen. I copëtojmë dhe i shpërndajmë mbi beshamel, duke hedhur përsëri pak djathë të grirë në rende.

Vendosim tavën në furrën e parangrohur në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME