Categories Kuzhina

Fasule me pastërma

Fasule me pastërma

Përbërësit:

400 gr fasule

4 copa pastërma

Vaj ulliri

1 thelpi hudhër

2 qepë mesatare

1 lugë gjelle salcë

1 lugë kafeje piper i kuq

1 spec pikant

Kripë dhe piper i kuq

Përgatitja:

Fillimisht vendosim copat e pastërmasë në ujë që të largojmë kripën e tepërt për 1-2 orë. Ndërkohë fasulet I vendosim në darkë në ujë ose I shpëlajmë dhe I japim një valë për 10 minuta derisa të shohim që nuk rrinë në sipërfaqe të ujit.

Derdhim ujin dhe I vendosim në një tenxhere me ujë për të zierë.

Ndërkohë në një tigan ngrohim vajin dhe shtojmë fillimisht hudhrën të grirë imët, qepën dhe I kaurdisim derisa qepa të jetë transparente dhe të jetë e zhytur mirë duke I hedhur herë pas here pak ujë.

Shojmë 1 lugë gjelle salcë, piper të kuq dhe i përziejmë duke shtuar përsëri pak ujë.

Shtojmë qepën e gatuar në tenxheren me fasule, copat e mishit të thatë, 1 lugë çaji kripë, specin pikant dhe I lëmë të ziejnë derisa fasulet dhe mishi të kenë zierë plotësisht dhe lëngu të jetë trashur. I shërbejmë të ngrohta me turshitë që preferoni.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME