Categories Kuzhina

I keni pjekur gabim deri më sot patetet, ja çfarë nuk duhet të bëni

Disa herë, patetet e pjekura në furrë na dalin aq të mira sa të lëpish gishtat, por disa herë nuk kanë shijen perfekte që të gjithë kemi në mendje kur themi patate furre. Shefi Jeff Baker, ka disa arsye të cilat thotë se ndikojnë që ju deri më sot ishit duke i gatuar gabim patatet. Sipas tij, një nga faktorët kryesorë është blerja e patateve që nuk janë të freskëta. Mund të duket e parëndësishme, por të blesh patate të freskëta është hapi i parë për përsosmërinë e pjekjes së tyre në furrë. Së dyti, është zgjedhja e gabuar e llojit të patateve.

E treta, përdorimi me shumicë i vajit me idenë e bërjes së patateve krokante, është e gabuar thotë shefi pasi kjo bën që të piqen jashtë dhe nga brenda të ngelen të pagatuara. E katërta sugjeron shefi, mundohuni të bëni më shumë se dy tava nëse jeni shumë persona pasi patatet nuk duhet të piqen shumë afër njëra tjetrës, pra duhet të kenë hapësirë në tavë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME