Categories Kuzhina

Kek me karrota

Kek me karrota

Përbërësit:

4 vezë

200 gr sheqer

1 lugë gjelle lëkurë portokalli

50 ml lëng portokalli

120 ml vaj Olim

250 gr miell

1 lugë çaji pluhur pjekës

1/2 lugë çaji sodë

Kripë

350 gr karrota ( të grira)

2 lugë gjelle rrush i thatë

Përgatitja:

Në një tas rrahim vezët, sheqerin dhe i përziejmë derisa sheqeri të shkrijë dhe veza të rrisë volumin. Shtojmë lëkurën e portokallit dhe pak lëng portokalli dhe vazhdojmë përzierjen duke shtuar edhe vajin. Shtojmë tek tasi me miell pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe e përziejmë me miellin. Shtojmë pak nga pak miellin te veza dhe e përziejmë me lugë druri. Shtojmë karrotat e grira në rende dhe i përziejmë me brumin. Hedhim pak kripë dhe përsëri i përziejmë mirë. Brumin e hedhim në një tepsi keku me diametër 26×6 cm. Në fund shtojmë rrushin e thatë dhe e përziejmë me një stikandent me brumin. E vendosim tavën në furrë, në temperaturë 175 gradë Celsius, pë 50 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME