Kuzhina

Kerri, erëza që sjell një mori përfitimesh shëndetësore

Është një pluhur që e gjejmë lehtë në dollape. Por, kerri shpesh neglizhohet në gatimet tona, megjithëse është e thjeshtë që të shtohet në supë, gatime të skuqura dhe mish, njofton Klan Kosova.

Në të vërtetë, përveç të qenit një erzë me shije të mirë, pluhur i freskët kerri sjell me vete një gamë të habitshme të përfitimeve shëndetësore.

Po çfarë është pluhui “curry”? Ajo njihet si një përzierje e erëzave nga kuzhina e Indisë Lindore. Ai mund të ndryshojë, por kryesisht është i përbërë nga shafrani, farat e koriandrit, farat e qimnonave, , piper i zi, fara fenugreek, gjethe kerri, fara mustarde, kanellë, kardamom, karafil dhe të tjera.

Më poshtë keni përfitimet shëndetësore që jep kjo erzë:

Redukton inflamacionin, Lufton kancerin, Luftoni sëmundjen e Alzheimer, Ndihmon në përmirësimin e shëndetit të kockave, Ndihmon tretjen, Lufton bakteret, Mund të ulë presionin e gjakut – rrjedhimisht zvogëlon rrezikun e sëmundjes së zemrës

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: