Categories Kuzhina

Lakror me peta të gatshme

Përbërësit: 500 gr petë për pite, 500 gr spinaq, 250 gr djathë i freskët, 200 ml ajkë e thartë (shmant,pavllake) 100 margarinë, 100 ml vaj, 1 vezë, kripë

Përgatitja: Spinacin e pastrojme,grijmë dhe kriposim. Shtrydhim me duar që të lëshojë lëngun e tepërt Përziejmë me djathin, ajkën dhe vezën. Petët i shtrijmë në tavolinën e punës, përziejmë  vajin dhe margarinë të shkrirë. Në secilën petë hedhim nga mbushja me spinac, djath dhe vezë.

Petën e mbëshjellim në formë roleje dhe rolenë e mbështjellim në formë të rrumbullakët dhe secilin byrek të rrumbullakët e hedhim në tespi të lyer me vaj. Përsipër e lyejmë me përzierjen e vajit dhe margarinës. Pjekim në 220 gradë për 30 minuta. Ju bëftë mirë!!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME