Categories Kuzhina

Makarona me kos dhe spinaq në furrë

Makarona me kos dhe spinaq në furrë

Përbërësit: 500 gr makarona, 500 gr spinaq, 1 litër kos i lëngshëm, 300 ml qumësht,4 vezë,120 ml vaj kripë, arrëmoskat, piper të zi, 200 gr gjizë ose djath (alternative)

Përgatitja: Vendosim një tenxhere në zjarr me ujë të bollshëm. Vendosim makaronat dhe I ziejmë vetëm 4 minuta sa të zbuten pak. Në një tas rrahim vezët, vaj, kripë, arrëmoskat, piper të zi, kos, qumësht  I përzijmë të gjtiha së bashku. Spinaqin të pastruar e grijmë pak më hollë se zakonisht e përziejmë me përbërësit në tas. lyejmë tavën me yndyrë kullojmë makaronat dhe I nivelojmë në tavë. Shtojmë sipër përbërësit e përzierë në tas e nivelojmë mirë përsëri. Lagim një letër pjekje dhe embulojmë tavën. Shënim: Nëse dëshironi ta bëni me gjizë ose djath këto përbërës mund të vendosen tek makronat para se të shtojmë përbërësit e lëngshëm e vendosim në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 40 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME