Categories Kuzhina

Makarona të furrës me mishin e gjelit të detit

Mishi i gjelit të detit kombinohet shumë mirë me orizin ose makaronat.

Për tifozët e makaronave, AgroWeb.org sjell një recetë shumë interesante, të cilën mund ta shfrytëzoni në ditët e para të vitit të ri kur ju mungon dëshira dhe ngazëllimi për t’ju kthyer banakut të gatimit.

Bëhët fjalë për kombinimin e makaronave me mishin e gjelit të detit, djathin kaçkavall dhe erëzave të ndryshme.

Makarona të Furrës Me Mishin e Gjelit të Detit
Për përgatitjen e kësaj recete ju nevojiten:

200 gramë makarona (forma sipas preferencës)

3 lugë gjelle gjalpë

Treçerek filxhan çaji qepë të grira hollë

Treçerek filxhan çaji selino të grirë hollë,

1 filxhan çaji me sallam të prerë në kubikë

3 lugë gjelle miell

2 gota e gjysmë qumësht

Gjysëm luge çaji trumzë të thatë,

1 lugë çaji kripë

Një majë luge çaji piper të zi

2 filxhanë çaji djathë kaçkavall

2 filxhan çaji mish i gjelit të detit.

Opsionale:

Karrota dhe bizele të ngrira

Përgatitja:
Ziejini makaronat në tenxhere, kullojini dhe lërini mënjanë.

Merrni një tavë qelqi dhe lyejeni me pak gjalpë.

Kaurdisni qepën dhe selinonë në një tenxhere të thellë, shtoni copat e sallamit dhe miellin.

Përziejini deri sa të kombinohen mirë me njëri tjetrin.

Shtoni qumështin, makaronat, mishin e gjelit të detit dhe perimet e ngrira nëse keni vendosur të përfshini edhe ato në gatim.

Më pas, të gjithë përmbajtjen e tenxheres hidheni në tavë.

Në një tigan kaurdisni thërrimet e bukës me një lugë gjelle gjalpë të shkrirë dhe bashkë me djathin e grirë kaçkavall hidheni në sipërfaqe të tavës.

Lërini makaronat të piqen për 25-30 minuta deri sa sipërfaqja e tyre të ketë marrë një ngjyrë të artë.

Këtë pjatë mund ta servirni duke e shoqëruar me sallata të ndryshme: barishtesh, perimesh të skarës, turshi, supa perimesh ose domatesh./AgroWeb.org

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME