Kuzhina

Mëlçi pule me speca dhe patate nga zonja

Mëlçi pule me speca dhe patate

Përbërësit:

500 gr mëlçi pule

2 qepë të vogla

4 thelpinj hudhra

2 patate mesatare

2 speca miks plus pak pikant

2 gjethe dafine

1/2 gotë vere të bardhë

Kripë dhe piper i zi

1 lugë çaji piper i kuq

1 filxhan çaji ujë i ngrohtë

Vaj ulliri

Përgatitja:

Në një tigan te thellë fillimisht skuqim qepën të grirë imët, derisa ajo të bëhet transparente. Shtojmë mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku derisa mëlçitë të ndryshojnë ngjyrën, hudhrat të prera në feta dhe patatet. Sapo të jenë ngrohur patatet, shtojmë dafinën dhe I shuajmë me verë të bardhë. E lëmë sa alkooli të avullojë, shtojmë specin pikant, specat në shirita, kripë, piper të zi, 1 lugë çaji piper të kuq dhe ujin e nxehtë. Vendosim kapakun, I lëmë të ziejnë për 15 minuta dhe gjithçka është gati. E servirim duke e freskuar me pak majdanoz.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: