Categories Kuzhina

Mëlçi pule me speca dhe patate nga zonja

Mëlçi pule me speca dhe patate

Përbërësit:

500 gr mëlçi pule

2 qepë të vogla

4 thelpinj hudhra

2 patate mesatare

2 speca miks plus pak pikant

2 gjethe dafine

1/2 gotë vere të bardhë

Kripë dhe piper i zi

1 lugë çaji piper i kuq

1 filxhan çaji ujë i ngrohtë

Vaj ulliri

Përgatitja:

Në një tigan te thellë fillimisht skuqim qepën të grirë imët, derisa ajo të bëhet transparente. Shtojmë mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku derisa mëlçitë të ndryshojnë ngjyrën, hudhrat të prera në feta dhe patatet. Sapo të jenë ngrohur patatet, shtojmë dafinën dhe I shuajmë me verë të bardhë. E lëmë sa alkooli të avullojë, shtojmë specin pikant, specat në shirita, kripë, piper të zi, 1 lugë çaji piper të kuq dhe ujin e nxehtë. Vendosim kapakun, I lëmë të ziejnë për 15 minuta dhe gjithçka është gati. E servirim duke e freskuar me pak majdanoz.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME