Categories Kuzhina

Pandispanjë (me sherbet)

Pandispanjë (me sherbet)

Përbërësit:

8 vezë ( në temp. ambienti)

240 gr sheqer

240 gr miell

Sherbeti

700 gr sheqer

500 ml ujë

2 feta limon

Përgatitja:

Vendosim vezët e plota në një tas. Fillojmë t’i rrahim duke shtuar pak kripë sa të marrin dy gishtat e dorës.  Rrahim vezët duke shtuar pak nga pak sheqer. Ky process zgjat 10 minuta, derisa sheqeri të shkrijë dhe vezët të rrisin volumin e tyre.

Shtojmë pak nga pak miellin e situr, duke e përzierë me tel dore ose lugë druri.

Hedhim brumin në një tepsi të lyer me yndyrë dhe të pudrosur me miell. Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 170 gradë Celsius për 40 minuta. Ndërkohë në tenxhere kemi vendosur sheqer, ujë të ftohtë, imon dhe vanilje. E lëmë të ziejë vetëm 7 minuta nga momenti i zierjes. Pasi pandispanja të jetë ftohur, e presim në racione dhe hedhim sherbetin e ngrohtë, e lëmë pandispanjën të ftohet plotësisht dhe e shërbejmë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME