Categories Kuzhina

Patate në tavë me spinaq

Përbërësit:

  • 250 gr spinaq,
    • 1 qepë,
    • 1 kg patate,
    • 100 gr djathë parmesan,
    • 2 thelpinj hudhre.

SALCA BESHAMEL

  • 40 gr miell,
    • 500 ml qumësht,
    • 50 gr margarinë,
    • kripë,
    • piper.

Përgatitja:

Qepen e grijmë në në copa të vogla dhe e fërgojmë në vaj derisa të zbutet.
Spinaqin e pastrojmë dhe pastaj e grijmë imët.
Në tavën ku kemi fërguar qepen shtojmë dhe spinaqin dhe hudhren e grirë imët
Patatet i qërojmë dhe grihen në feta të holla.
Patatet e grira kriposen dhe piperosen.
Në tavën ku do t’i pjekim shtojmë pak vaj dhe rendisim një rend patate të grira dhe një rend spinaq të fërguar me qepë.
Pastaj përsipër spinaqit hedhim pak parmezan.
Kjo procedurë përsëritet prapë në patate, spinaq dhe parmezan.
Kur masa të ketë mbaruar, hedhim salcen beshamel. Salcen beshamel e bëjmë kur shkrijmë margarinën në një enë dhe në të shtojmë miellin, Pasi e fërgojmë për pak, shtojmë qumështin dhe e përziejmë derisa të trashet masa. Salca beshamel kriposet dhe piperoset dhe i hidhet tavës përsipër patateve.
Pjeken në furrë të nxehtë 180 gradë për 20 minuta. Ju bëftë mirë

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME