Categories Kuzhina

Petullat e nënës

ë gjithë e kujtojmë me nostalgji kohën e fëmijërisë. Kujtojmë sidomos mëngjeset e të dielave, kur shtëpia mbushej me aromën e petullave që piqte nëna në kuzhinë. Kjo recetë do t’ua kujtojë ato kohëra…. Me Shije!

Tharmie bukës e vë të fermentohet me qumësht e sheqer. Pastaj nis e bën brumin me të gjithë përbërësit. E lë të pushojë në një vend të ngrohtë, derisa të dyfishohet masa. Pastaj brumin e tëhollon direkt (pa e ngjeshur) në një petë të madhe me trashësi rreth 1 cm. E ndan në format që do dhe i lë të pushojnë edhe nja 10-15 min të mbuluara.

Piqen në vaj të nxehtë, në temperaturë mesatare duke i rrotulluar herë pas herë që të mos digjen. Mund t’i zbukurosh me sheqer pluhur.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME