Categories Kuzhina

Pilaf bullguri me patëllxhanë

Pilaf me bullgur dhe patëllxhanë

Përbërësit:

2 patëllxhanë

1 kokërr qepë

1 thelb hudhër

½ spec i kuq

1 spec jeshil

2 domate

Nenxhik i freskët

1 lgj salcë domate

Kripë dhe piper i zi

1 lgj gjalp

2 lgj vaj ulliri

Përgatitja:

Lajmë, pastrojmë patëllxhanët, i presim ato në kubikë me brinjë 1 cm dhe i vendosim në ujë me kripë ose ujë e limon që të mos oksidohen për 20 minuta. Më pas i kullojmë dhe i thajmë mirë me pecetë letre.

Vendosim tiganin me vaj bimor, shtojmë në të 1 thelb hudhër dhe kur hudhra të fillojë të flluskojë ( të ziejë në vaj), vaji është aromatizuar shtojmë kubikët me patëllxhanë dhe i skuqim deri sa të marrin një ngjyrë të artë. I largojmë dhe i vendosim përsëri në një pjatë ku kemi shtruar letër kuzhine me qëllim që të largojmë yndyrën e tepërt.

Në një tigan të thellë  vendosim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle  gjalp. Shtojmë qepën e prerë në kubikë, 1 thelb hudhër. Duke kaurdisur qepën, deri sa të zbutet dhe të bëhet transparente, shtojmë specin jeshil, specin e kuq të prerë në kubikë të vegjël. Presim domatet në kubikë dhe i kaurdisim ato për 5 minuta. Shtojmë 1 lugë gjelle salcë domate, e kaurdisim mirë me perimet dhe shtojmë gjysmë filxhani ujë dhe ziejmë pak salcën për 2 minuta.

Shtojmë gjysmë gote bullgur , e kaurdisim pak duke shtuar 3 gota ujë të nxehtë, e trazojmë pak duke shtuar kripë dhe piper të zi, spec pikant nëse dëshironi. Mbulojmë tenxheren me kapak dhe e lëmë të ziejë për 15 minuta. Pasi të kenë kaluar 10-12 minuta zbulojmë tenxheren, shtojmë patëllxhanët e skuqur në tenxheren me bullgur dhe e mbulojmë me pecetë për 15 minuta të tjera, duke e fikur zjarrin. Pasi të kenë kaluar 15 minuta i mbuluar, mund ta shërbejmë bullgurin të ngrohtë të zbukuruar me nenxhik të freskët.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME