Categories Kuzhina

Pite me miell misri dhe presh

Pite me miell misri dhe presh

Përbërësit: 1kg presh 3 vezë 1 gotë vaj 2 gota kos 1 gotë qumësht 2 gota miell misri 1 gotë miell gruri 1 pako pluhur pjekës 200 gr djath të bardhë pak kripë

Përgatitja: Fillimisht pastrojmë presht dhe I presim ato në 1/4 horizontalisht e më pas I grijmë hollë. Vendosim në zjarr një tigan të thellë me 3 lugë gjelle vaj dhe kaurdisim presht deri sa ata të ulin volumin dhe të zbuten. Rregullojmë shijen me kripë. Në një tas rrahim 3 kokrra vezë, vaj, kos, qumësht I përziejmë mirë duke shtuar pak kripë. Shtojmë pak nga pak miellin e misrit, pluhurin pjekës, miellin e grurit I përziejmë mirë.

Shtojmë në tas preshët e gatuara vazhdojmë përzierjen kontrollojmë konsistencën varet nga lagështira që kanë preshët nëse rezulton brumi I hollë mund të shtojmë dhe pak miell misri në fund, shtojmë dhe djathin e thërrmuar. Lyejmë tepsinë me vaj , shtojmë brumin, pak vaj sipër dhe e pjekim në temperaturë 200 gradë Celsius për 30 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME