Categories Kuzhina

Pulë e mbushur me oriz dhe majdanoz

Pulë e mbushur me oriz dhe majdanoz

Përbërësit:

1 pulë

3 lugë gjelle vaj ulliri

1 lugë gjelle gjalp

1 qepë mesatare

1 gotë oriz

Kripë dhe piper i zi

Pak piper i kuq pikant

3 lugë gjelle majdanoz i grirë

1/2 filxhan çaji ujë të nxehtë

Përgatitja: Pastrojmë pulën dhe e lëmë mënjëanë. Në një tigan ngrohim vajin, gjalpin dhe e kaurdisim qepën derisa të zbutet. Shpëlajmë orizin dhe e shtojmë te qepa duke vazhduar ti kaurdisim së bashku. Rregullojmë shijen me kripë, piper të zi dhe piper pikant dhe i përziejmë së bashku me majdanoz të grirë. Shtojmë gjysmë filxhani me ujë të nxehtë dhe e lëmë të marrë valë derisa orizi të përthithë ujin. Më pas mbushim pulën me oriz dhe e mbyllim atë me një shkop shishqebapi. Lyejmë pulën nga jashtë me pak vaj, gjalpë dhe kripë. Shtojmë ½ gotë ujë dhe e vendosim në furrë të piqet në temperaturë 190 gradë Celsius, për 1 orë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME