Categories Kuzhina

Pulë me kos dhe hudhra

Pulë me kos dhe hudhra

Përbërësit:

800 gr mish pule

500 ml ujë

4-5 lugë gjelle miell

4 vezë

1 kg kos

6 thelpinj hudhra

Kripë dhe piper i zi

3 lugë gjelle gjalp

2 lugë gjelle vaj

1 lugë kafe piper i kuq

Përgatitja:

Lajmë mishin e pulës. Me një lugë gjelle vaj ulliri dhe një lugë gjelle gjalp kaurdisim copat e pulës të zverdhen pak. Shtojmë 500 ml ujë të valuar dhe i lëmë të ziejnë për 20 minuta. Më pas largojmë copat e mishit dhe i vendosim në një tepsi.

Në një tenxhere tjetër kaurdisim miellin në yndyrën e mbetur, pa i dhënë ngjyrë shtojmë lëngun e mishit duke e përzierëvazhdimisht derisa të marrë valë.

E largojmë tenxheren dhe shtojmë në të pak nga pak gradualisht kosin duke e përzierë me tel dore.

Grijmë hudhrat shumë imët dhe i shtojmë në kos. Rrahim vezët me pak kripë dhe piper dhe i shtojmë te tasi me kos dhe miell.

Shtojmë kosin mbi thelat e mishit në tepsi. Shkrijmë një lugë gjalp në pak piper të kuq dhe spërkatim sipërfaqen e tavës me gjalpin me piper. Vendosim tavën në furrë, në temperaturë 180 gradë Celsius, për 25 minuta.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME