Pulë me kos dhe hudhra
Përbërësit:
800 gr mish pule
500 ml ujë
4-5 lugë gjelle miell
4 vezë
1 kg kos
6 thelpinj hudhra
Kripë dhe piper i zi
3 lugë gjelle gjalp
2 lugë gjelle vaj
1 lugë kafe piper i kuq
Përgatitja:
Lajmë mishin e pulës. Me një lugë gjelle vaj ulliri dhe një lugë gjelle gjalp kaurdisim copat e pulës të zverdhen pak. Shtojmë 500 ml ujë të valuar dhe i lëmë të ziejnë për 20 minuta. Më pas largojmë copat e mishit dhe i vendosim në një tepsi.
Në një tenxhere tjetër kaurdisim miellin në yndyrën e mbetur, pa i dhënë ngjyrë shtojmë lëngun e mishit duke e përzierëvazhdimisht derisa të marrë valë.
E largojmë tenxheren dhe shtojmë në të pak nga pak gradualisht kosin duke e përzierë me tel dore.
Grijmë hudhrat shumë imët dhe i shtojmë në kos. Rrahim vezët me pak kripë dhe piper dhe i shtojmë te tasi me kos dhe miell.
Shtojmë kosin mbi thelat e mishit në tepsi. Shkrijmë një lugë gjalp në pak piper të kuq dhe spërkatim sipërfaqen e tavës me gjalpin me piper. Vendosim tavën në furrë, në temperaturë 180 gradë Celsius, për 25 minuta.