Categories Kuzhina

Ramstek me gjalpë të aromatizuar

Copën e mrekullueshme të mishit të viçit marinoni në mënyrën më të mirë! Përbërësit: 2 bërxolla mish viçi, vaj ulliri, kripë, piper, 120 g gjalpë, një lugë majdanoz të grirë, një lugë të vogël mustardë, një lugë rozmarinë të grirë imët, një lugë mjaltë.

Përgatitja: Bërxollat lyeni me vaj ulliri dhe kriposni. Lërini të qëndrojnë, më së miri gjatë natës. Lini gjalpin që të shkrihet në temperaturë dhome. Përzieni me rozmarinën, majdanozin, mustardën, mjaltin dhe lëngun e limonit. Mbështilleni në folie të tejdukshme dhe lëreni të ftohet. Mund ta lini në frigorifer edhe disa ditë.

Bërxollat nxirrni nga frigoriferi me kohë që të jenë në temperaturë dhome.
Piqni në tigan nga të gjitha anët nga 3 – 6 minuta, sipas shijes suaj. Shërbejini bashkë me gjalpin e aromatizuar dhe pomfritin, – ose me shtojca të tjera, sipas shijes suaj.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME