Categories Kuzhina

Recetë: Lulelakër me krem djathi

Kjo recetë është një version pak më i shëndetshëm i pastës në salcën e djathit.

Përbërësit e nevojshëm:

rreth një kile lulelakër të prerë në lule

një lugë gjelle vaj ulliri

dy lugë gjalpë

dy lugë miell

150 ml qumësht

tre feta hudhër

250ml salcë kosi (ose salcë kosi)

150g parmixhan i grirë

100g mocarela ose djathë të grirë

gjysmë lugë pluhur qepë (opsionale)

një lugë mustardë

lugë majdanoz të copëtuar

pak piper i freskët

Mënyra e përgatitjes:

Ngrohni furrën në 200 gradë. Shtroni në tepsi letër pjekje. Vendosni lulelakrën, lyeni me vajin e ullirit dhe lëreni të piqet për rreth 15 minuta derisa të zbutet. Në një tigan më të vogël vendosni qumështin dhe hudhrën e grirë. Kur të vloj hiqet largojeni dhe vendosni në një tigan tjetër që të shkrihet gjalpi, më pas shtoni miellin. Përzieni dhe pastaj shtoni gradualisht qumështin me hudhrën (mund ta hiqni hudhrën ose ta lini).

Kur trashet pak, shtoni salcë kosi, parmixhan dhe mocarela, mustardë dhe qepë. Lëreni të ziet, duke e trazuar vazhdimisht. Kur e gjithë djathi të jetë shkrirë, shtoni sipër lulelakrën dhe shtoni majdanozin. Kthejeni në furrë edhe dhjetë minuta të tjera, dhe është e gatshme.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME