Kjo recetë është një version pak më i shëndetshëm i pastës në salcën e djathit.
Përbërësit e nevojshëm:
rreth një kile lulelakër të prerë në lule
një lugë gjelle vaj ulliri
dy lugë gjalpë
dy lugë miell
150 ml qumësht
tre feta hudhër
250ml salcë kosi (ose salcë kosi)
150g parmixhan i grirë
100g mocarela ose djathë të grirë
gjysmë lugë pluhur qepë (opsionale)
një lugë mustardë
lugë majdanoz të copëtuar
pak piper i freskët
Mënyra e përgatitjes:
Ngrohni furrën në 200 gradë. Shtroni në tepsi letër pjekje. Vendosni lulelakrën, lyeni me vajin e ullirit dhe lëreni të piqet për rreth 15 minuta derisa të zbutet. Në një tigan më të vogël vendosni qumështin dhe hudhrën e grirë. Kur të vloj hiqet largojeni dhe vendosni në një tigan tjetër që të shkrihet gjalpi, më pas shtoni miellin. Përzieni dhe pastaj shtoni gradualisht qumështin me hudhrën (mund ta hiqni hudhrën ose ta lini).
Kur trashet pak, shtoni salcë kosi, parmixhan dhe mocarela, mustardë dhe qepë. Lëreni të ziet, duke e trazuar vazhdimisht. Kur e gjithë djathi të jetë shkrirë, shtoni sipër lulelakrën dhe shtoni majdanozin. Kthejeni në furrë edhe dhjetë minuta të tjera, dhe është e gatshme.