Categories Kuzhina

Recetë: Makarona në furrë me kungull dhe djathë

Kjo recetë ka të bëj me pastat, por ka një lloj tjetër të përgatitjes. Përbërësit e nevojshëm:

500 g makarona

10 g kripë (për makaronat)

3 lugë vaj (për makaronat)

kungull

5 g kripë (për kungull i njomë)

500 g djathë të lopës së freskët

1 salcë kosi

5 g kripë (për salcën e djathit)

3 vezë

pak gjalpë

Mënyra e përgatitjes:

Zieni makaronat në ujë të kripur deri sa të jenë gati. Kullojeni dhe shtoni vajin, pastaj përzieni dhe lëreni të mbuluar. Grini në rende kungullin, kriposeni dhe lërini të qëndrojë për 15 minuta në temperaturën e dhomës, gjë që ia mundëson të lëshoj ujin e tepërt.

Pas kësaj, kullojeni ujin. Përzieni djathin e lopës, salcën e kosit, kripën, kungullin, vezët dhe përzieni mirë. Shtoni makaronat në përzierje, përzieni dhe shtoni në  një tepsi. Furra duhet te jetë e para-ngrohur në 200 gradë celsius dhe piqeni për gjysmë ore.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME