Kjo recetë ka të bëj me pastat, por ka një lloj tjetër të përgatitjes. Përbërësit e nevojshëm:
500 g makarona
10 g kripë (për makaronat)
3 lugë vaj (për makaronat)
kungull
5 g kripë (për kungull i njomë)
500 g djathë të lopës së freskët
1 salcë kosi
5 g kripë (për salcën e djathit)
3 vezë
pak gjalpë
Mënyra e përgatitjes:
Zieni makaronat në ujë të kripur deri sa të jenë gati. Kullojeni dhe shtoni vajin, pastaj përzieni dhe lëreni të mbuluar. Grini në rende kungullin, kriposeni dhe lërini të qëndrojë për 15 minuta në temperaturën e dhomës, gjë që ia mundëson të lëshoj ujin e tepërt.
Pas kësaj, kullojeni ujin. Përzieni djathin e lopës, salcën e kosit, kripën, kungullin, vezët dhe përzieni mirë. Shtoni makaronat në përzierje, përzieni dhe shtoni në një tepsi. Furra duhet te jetë e para-ngrohur në 200 gradë celsius dhe piqeni për gjysmë ore.