Categories Kuzhina

Rizoto me bizele dhe domate

Rizoto me bizele dhe domate

Përbërësit:

300 gr oriz

Lëng perimesh

Vaj ulliri

1 qepë

1/4 lugë gjelle hudhër pluhur

100 gr bizele

60 ml verë e bardhë

1 domate

Kripë plus piper i zi

50 gr parmixhan

1 lugë çaji gjalp

Majdanoz

Përgatitja

Vendosim orizin për të zierë vetëm për 10 minuta në lëng perimesh dhe e lemë shumë aldent.

Në një tigan me 2 lugë gjelle vaj ulliri kavardisim qepën të grirë imët, shtojmë pak pluhur hudhre dhe e kavardisim derisa qepa të zhytet, shtojmë bizelet, I shuajmë në verë, dhe sapo vera të avullojë, shtojmë orizin.  I trazojmë së bashku, plus domaten në kubik, shtojmë 100 ml lëng perimesh dhe parmixhan, 1 lugë gjelle gjalp dhe I lëmë përbërësit të lidhen. Në fund e shërbejmë me majdanoz dhe të ngrohtë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME