Role me gjizë dhe koper
Përbërësit:
1 pako peta
3 kokrra vezë
½ gotë qumësht
½ gotë vaj
1 lugë kafe pluhur pjekës
Kripë
400 gr gjizë ose djathë
1 tufë koper
1 lugë gjelle susam
Përgatitja:
Në një tas rrahim 1 vezë me pak kripë, shtojmë gjysmë gote vaj, gjysm gote qumësht, 1 lugë kafe pluhur pjekës, i përziejmë mirë dhe këtë përzierje e lëmë mënjëanë për të lyer petët. Në një tas tjetër rrahim dy vezë, hedhim kripë, gjizën, 2 lugë gjelle vaj dhe koperin të grirë hollë. Me këtë përzierje do të mbushim rolenë.
Hapim një petë dhe e lyejmë komplet sipërfaqen me përzierjen e tasit të parë. Vendosim petën e dytë mbi të dhe përsëri e lyejmë. Vendosim lugë lugë mbi petën e tretë, e spërkatim lehtë në fillim në petë horizontalisht gjizën për mbushje, rrotullojmë dhe formojmë një role. Lyejmë tavën me yndyrë dhe vendosim rolenë në tepsi kështu vazhdojmë dhe me roletë e tjera derisa të mbarojmë petët. Lyejmë roletë me vezë vaj dhe qumështin e trazuar, i presim në gjerësi 10 cm. I spërkasim me susam dhe i pjekim në temperaturë 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.