Categories Kuzhina

Speca të mbushur me bullgur

Speca të mbushur me bullgur

Përbërësit:

8-10 speca për mbushje

2 qepë

2 domate

2 filxhan çaji bulgur

6 lugë gjelle vaj ulliri

1/2  tufë majdanoz

1 thelpi hudhër

kripë

nenexhik dhe 1/2 limon

1 lugë çaji piper të kuq

2 lugë gjelle rrush të thatë

2 lugë gjelle stika pishe

Përgatitja:

Pastrojmë specat e larë nga farat. Rrushin e thatë e vendosim në ujë të ngrohtë  që të zbutet. Në një tas vendosim qepët të prera në kubikë shumë të vegjël I shtojmë pak kripë dhe I shtypim me dorë dhe po aty shtojmë domatet të grira në rende si dhe 1 lugë kafejje sheqer si dhe bullgurin, 6 lugë gjelle vaj ulliri, pak majdanoz të grirë hollë, 1 thelpi hudhër të prerë imët, erzat, kripë, piper të kuq, nenexhik dhe rrush të thatë, stikat e pishës I përziejmë të gjitha mirë. Fillojmë të mbushim specat të cilat I shpojmë tek tuk me stikadent me qëllim që të hyjë uji, I vendosim në një tigan të thellë I spërkasim mirë me vaj dhe 1/2  lëng limoni dhe pak kripë shtojmë 2 e  1/2 ose 3 filxhanë ujë dhe I lëmë në zjarr të gatuar për 30 minuta. I shërbejmë duke I spërkatur me pak majdanoz.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME