Categories Kuzhina

Spinaqi i pagatuar, edhe më i shëndetshëm

Prerja e spinaqit dhe vendosja e tij në një smoothie është mënyra më e shëndetshme e konsumimit të tij, tregojnë studimet e reja. Gatimi i spinaqit shpërbën antioksidantët e tij, përderisa përzierja e spinaqit pa e gatuar me jogurt apo qumësht ndihmon lirimin e përbërësve të ushqyeshëm, në veçanti të lutein-ës.

Zierja apo pjekja e spinaqit shkatërron lutein-ën, ka treguar studimi. Ky përbërës ndihmon në uljen e gjasave për sulm në zemër si dhe parandalon dëmtimin e syve.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME