Categories Kuzhina

Supë me kungull dimri, sherebelë dhe arra

Supë me kungull dimri, sherebelë dhe arra

Përbërësit:

500 gr kunguj të verdhë

2 patate mesatare

2 qepë të vogla

2 thelpi hudhër

1 spec pikant

1 lugë gjelle vaj ulliri

1 litër lëng perimesh

2-3 feta bagetë

6 lugë gjelle arra

Kripë, piper I zi

Kumin, piper I kuq

Lëkurë e grirë limoni

1 lugë gjelle gjalp

Disa gjethe sherebelë

200 gr krem kosi

Përgatitja:

Pastrojmë filetot e pulës dhe i lëmë mënjëanë. Në një tigan më 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim bebespinaqin për 1-2 minuta, rregullojmë shijen me kripë dhe piper, arrëmoskat dhe shtojmë rikotën, i përziejmë së bashku dhe largojmë tiganin nga zjarri. Filetos së pulës i bëjmë disa prerje (jo deri në fund) duke formuar disa hapësira me largësi 1.5 cm nga njëra tjetra. E marinojmë më një dado pule të përzierë me 1 lugë gjelle vaj ulliri. Me një lugë çaji mbushim këto hapësira me spinaqin e përgatitur me rikota. Vendosim filetot e mbushura në një tepsi, i mbulojmë me djathë cheddar të grirë. I spërkatim me pak pipër të kuq dhe e vendosim në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 20-25 minuta. Në fund e servirim me sallatë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME