Categories Kuzhina

Supë me thjerrëza dhe domate

Supë me thjerrëza dhe domate

Përbërësit:

250 gr thjerrëza

Vaj ulliri

1 thelpi hudhër

1 degë selino

400 gr domate (në kuti)

1 litër lëng perimesh ose ujë

Kripë

1 spec pikant

Bukë e thekur

Përgatitja:

Në një tenxhere ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë në të 2 thelpi hudhra të grira imët. Pastrojmë degët e selinosë nga fijet dhe presim në feta shumë të holla, I shtojmë ato në tenxhere dhe I përziejmë së bashku me hudhrat, derisa hudhra të zverdhet lehtë. Shtojmë purenë e domates dhe e lëmë të marrë një valë. Shtojmë disa gjethe selinoje dhe më pas thjerrëzat e e thata të shpëlara mirë, shtojmë një litër lëng perimesh ose ujë. Nuk e mbyllim kapakun plotësisht dhe I lëmë thjerrëzat të ziejnë për 30 minuta në temperaturë mesatare.

Thekim disa brusketa dhe vendosim në fund të pjatës ose tasit 2 brusketa të thekura mirë. Copëtojmë pak spec pikant, e spërkatim me vaj ulliri nga shishja dhe më pas shtojmë thjerrëzat. Vendosim dhe një brusketë në anë të pjatës dhe spërkatim përsëri me një lugë çaji vaj ulliri dhe e shërbëjmë supën të ngrohtë.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME