Lajme

Gratë, Vajzat dhe djemtë e rinj në Vlorë protestojnë paqësisht (Foto/Video)

Gratë, Vajzat dhe djemtë e rinj në Vlorë sfiduan sot reshjet e shit duke protestuar paqësisht  për mbrojtjen dhe respektimin e te drejtave të fëmijëve dhe dhunës ndaj femrës. Nën moton “Për Femijërine e Vjedhur” ato u mblodhën në qendër të qytetit, duke dënuar abuzimet seksuale. Prostesta të ngjashme kundër abuzimit seksual u zhvilluan këtë të shtunë edhe në Elbasan, Korçë dhe Sarandë.

Në Korçë kërkuan gjykim të rëndë për abuzuesit por dhe reagim nga shoqëria, për ti parë djemtë dhe vajzat si të barabartë. Në Sarandë, prindër dhe mësues kërkuan krijimin e një regjistri elektronik për të identifikuar abuzuesit.Thirrjet për të denoncuar abuzuesit, ishin në qendër të manifestimit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close