Lajme

20 punonjës të fasonerisë në Vlorë janë pushuar nga puna me urdhër të pronarit (italian)

20 punonjës të fasonerisë në Vlorë janë pushuar nga puna me urdhër të pronarit (italian). Arsyeja e këtij pezullimi është pasi ditë më parë 250 punonjës u ngritën në një protestë për mosmarrjen e pagës së luftës.Të gjitha ata punonjës të cilën u prononcuan për median,shprehën pakënaqësitë e tyre për mënyrën si funksionon puna,kushtet si dhe pagën e luftës,janë urdhëruar të mos paraqiten më në punë.Për sa i përket pjesës tjetër, janë urdhëruar ti kthehen punës.

Ata janë sorollatur nëpër zyrat e punës dhe tatime,por deri më tani nuk kanë marrë asnjë zgjidhje.Punonjësit arrijnë deri në akuza të forta ndaj pronarit duke u shprehur se ai i fyen e ofendon në mënyra nga më të ndryshmet. P unonjësit përfaqësuesit e firmës nuk kanë preferuar të flasin për mediat teksa janë mjaftuar me përgjigjen e vetme se fasoneria është brenda të gjitha rregullave. Kryeministri i vendit ka bërë thirrje që të gjithë punonjësit të denoncojnë rastet kur u mohojnë pagën e luftës nga pronarët,por edhe në këtë rast kur kjo gjë ndodhi, punonjësit u pushuan.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: