Lajme

200 pasagjerë të mbërritur me tragetet e linjës Vlorë-Brindisi në portin e Vlorës

Rreth 200 pasagjere të mbërritur me tragetet e linjes Vlorë-Brindisi në portin e Vlorës. Krahasuar me një vit me parë shifrat janë thuajse dy herë më të ulta, kjo edhe për shkak të pandemisë dhe kufizimit të lëvizjes.

Gjithçka konfirmohet edhe nga shefi i përpunimit të tragetëve në portin e Vlorës Festim Skëndaj. Levizja e kufizuar dhe fakti që mund të lëvizin vetem shtetasit rezident apo të huaj por jo per turizëm ka sjellë ulje drastike të fluksit gati në 50% krahasuar me një vit më parë.

Të vetmit të huaj jane italiane që mbërrijnë për punë ndërsa ka edhe shqiptarë të cilët ishin bllokuar për shkak të Covid në Itali. Hapje e kufijve nëse do të ndodh në vijim pritet të kthej e situatën në normalitet dhe vetëm atëherë do të mund të kthehemi në normalitet.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close