Lajme

Shqipëria pjesë e megaoperacionit të Europol, 228 të arrestuar për krime ndaj pronës dhe pasurisë

Operacion masiv i Europol kundër grupeve k riminale ka çuar në p ranga 228 persona. Operacioni “Trivium XIV”, i cili u zhvillua 13 prilli në 16 prill 2021, vlerësoi se grupe k riminale nga 17 vende janë duke përdorur infrastrukturën rrugore të BE-së.

Autoritetet e zbatimit ligjor nga 17 vende  shënjestruan grupet lëvizëse të k rimit të organizuar aktiv në të gjithë Evropën.  Operacioni u koordinua nga Holanda me mbështetjen e Europol dhe pjesë e tij ishte dhe Shqipëria.

Aksionet e koordinuara çuan në: -228 a rrestime -70.000 individë të kontrolluar -67.000 automjete të kontrolluara -Sekuestrime duke përfshirë 53 automjete, mallra të vjedhur, s ubstanca të p aligjshme dhe shuma të mëdha parash

Objektivi i operacionit Trivium të këtij viti ishte gjetja e të dënuarve për krimin të organizuar kundër pronës, të cilët ishin në a rrati. Hetimet gjatë operacionit identifikuan vendndodhjet e një numri të këtyre individëve.

Gjatë operacionit, autoritetet gjermane kontrolluan një individ të dyshuar nga autoritetet daneze për disa vjedhje të pajisjeve GPS nga makineritë bujqësore. Gjatë kontrollit të automjetit të tij, oficeri gjerman zbuloi 30 njësi GPS nga makinat bujqësore, afërsisht 100 kg ar, argjend dhe fildishtë, gati 50 telefona celularë të rinj të nivelit të lartë dhe 20 laptopë. I dyshuari do të ekstradohet në Danimarkë nën urdhër-arrestin evropian.

Një kontroll nga autoritetet belge të një automjeti në një parkim në autostradë çoi në zbulimin dhe kapjen e 380 kg bakri të fshehur në pyjet aty pranë.

Operacioni Trivium, i filluar në 2013, synon rrjetet k riminale që përdorin infrastrukturën rrugore të BE-së për të kryer kontrolle të ndryshme policore ndërkufitare. Veprimet e përbashkëta goditën grupet k riminale që përpiqen të qëndrojnë nën radarin e autoriteteve të zbatimit të ligjit duke qenë të lëvizshëm dhe duke ndryshuar mënyrën e tyre të funksionimit. Këto aktivitete rrisin sigurinë në rrugë dhe kontribuojnë në rritjen e besimit dhe ndjenjës së sigurisë në komunitetet lokale.

Vendet pjesëmarrëse: -Shtetet Anëtare të BE-së: Austria, Belgjika, Qiproja, Danimarka, Franca, Gjermania, Greqia, Italia, Lituania, Malta, Holanda, Polonia, Portugalia, Rumania, Spanja, Suedia. – Vendet jashtë BE-së: Shqipëria.ORANEWS

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: