fbpx
Lajme

40 % më pak se shtatori i kaluar ka patur pasagjerë të cilët kanë hyre apo kanë dal nga porti detar i Vlorës

40 % më pak se shtatori i kaluar ka patur pasagjerë të cilët kanë hyrje apo kanë dal nga porti detar i Vlorës, ku në uljen drastike të shifrave ka ndikuar covid 19 , si dhe rregullat e rrepta për lëvizjen e udhëtarve pas mbylljes së kufinjëve.Kjo tendencë ka vijuar gjatë gjithë muajve të sezonit veror teksa muaj gusht ka qënë ai që ka patur numrin më të ulët të pasagjerëve në krahaism me një vitë më parë, ku janë raportuar afro 70 % më pak pasagjerë se viti i kaluar. Festim Skëndaj, shefi i përpunimit të trageteve në portin e Vlorës, konfirmon se në bazë të planifikimit, referuar dhe shifrave të një viti më parë për muajin shtator në portin detar të vlorës kanë hyrë dhe kanë dal afro 5 mijë pasagjerë nga 12 mijë të cilët udhëtonin një vitë më parë.referuar muajt gusht Skëndaj shton se kemi rënie afro 70 % të pasagjerëve në krahasim me një vitë më parë, kjo ndikuar edhe nga mbyllja e kufinjëve.

Sipas Skëndajt Mmasat anticovid 19 si dhe protokollet e sigurisë janë zbatuar nga porti i vlorës teksa për tu vlerësuar ka qënë edhe zbatimi i masave të sigurisë nga pasagjerët, vendosjen e maskave, dizinfektantët, etj nuk kanë munguar as nga udhëtarët të cilët janë njohur që në fillim të udhëtimit të tyre nga agjensitë për masat që duhet të zbatonin.

Referuar muajt gusht në portin detar të Vlorës kanë hyre afro 15 mijë pasagjerë në krahasim me një vitë më parë ku në këtë port hynin dhe dilnin mbi 50 mijë të tillë.referuar muajt shtator të 2019 në portin detar të Vlorës hyjnë dhe dolën mbi 12 mijë pasagjerë teksa këtë vitë janë afro 5 mijë të tillë, pra një kapacitet thuajse 40 % më pak, tendencë kjo e cila pritet të vijojë edhe në muajt në vazhdim.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button