Lajme

50 forca policie kanë qënë prezent në lagjen 1 Maj në Vlorë ku kanë nisur per herë të parë shembjet e banesave

Këtë të hënë mbi 50 forca policie kanë qënë prezent në lagjen 1 Maj në Vlorë ku kanë nisur per herë të parë shembjet e banesave.26 banesa në këtë bllok banimi janë parashikuar për tu shembur si pjesë e projektit i cili pritet të bashkojë rrugën Transballkanike me portin detar të Vlorës duke rikonstruktuar edhe lagjen në fjalë.

Zarfat e shembjeve ju kanë ardhur fillimisht 16 banesave teksa në ditët në vijim priten ftesa të tjera të skualifikimit të objekteve nga procesi i legalizimit, teksa këtë të hënë janë parashikuar 4 të parat për tu shembur. Banorët kanë kundërshtuar vendimin teksa shprehen se nuk do ti lejojnë autoritete të shembin banesat që kanë bërë me mundin dhe gjakun e një jete.

Sipas banorëve kanë patur një takim në bashkinë e Vlorës teksa në këtë institucion kanë kërkuar ti presi në takim kryetari i Bashkisë Lelit ndërsa i ka pritur nënkryetari Afrim Qëndro i cili i ka ofruar bonus qeraje për rreth tre vite si dhe banesa sociale në momentin kur do të ndërtohen.Banorët nuk e kanë mirëpritur fare këtë vendim teksa e konsiderojnë llafe dhe premtime boshe sa për ti nxjerë nga banesat dhe më pas sipas tyre institucionet do ti lënë në rrugë. Sinkron Ajo cka i ka irituar më tepër banorët është devijimi i rrugës egzistuese nga rruga aktuale në sistem diagonal. Gjithashtu ata deklarojnë se pas banesave të tyre po ndertohen dy njësi hoteliere dhe për këtë arsye sipas tyre po devijohet rruga për ti dhënë më shumë akses atyre dhe për këtë arsye po shemben banesat e tyre .

Projekti i cili lidhë rrugën transballkanike me portin detar të Vlorës si dhe rikualifikimi i këtij blloku banimi shkakton shembjen e26 banesave pa dokumentacion pronësie të skualifikuar nga procesi legalizimeve. Banorët e kanë kundërshtuar vendimi teksa në ditët në vijimë pritet edhe ngujimi i tyre në banesa për arsyen se nuk duan të lejojnë mundin e një jete ti shkojë dëmë. Këtë të hënë mbi 50 forca policie kanë qënë prezent në lagjen 1 Maj në Vlorë ku kanë nisur per herë të parë shembjet e banesave. 26 banesa në këtë bllok banimi janë parashikuar për tu shembur si pjesë e projektit i cili pritet të bashkojë rrugën Transballkanike me portin detar të Vlorës duke rikonstruktuar edhe lagjen në fjalë. Zarfat e shembjeve ju kanë ardhur fillimisht 16 banesave teksa në ditët në vijim priten ftesa të tjera të skualifikimit të objekteve nga procesi i legalizimit, teksa këtë të hënë janë parashikuar 4 të parat për tu shenbur. Banorët kanë kundërshtuar vendimin teksa shprehen se nuk do ti lejojnë autoritete të shembin banesat që kanë bërë me mundin dhe gjakun e një jete.

Sipas banorëve kanë patur një takim në bashkinë e Vlorës teksa në këtë institucion kanë kërkuar ti presi në takim kryetari i Bashkisë Leli ndërsa i ka pritur nënkryetari Afrim Qëndro i cili i ka ofruar bonus qeraje për rreth tre vite si dhe banesa sociale në momentin kur do të ndërtohen. Banorët nuk e kanë mirëpritur fare këtë vendim teksa e konsiderojnë llafe dhe premtime boshe sa për ti nxjerë nga banesat dhe më pas sipas tyre institucionet do ti lënë në rrugë.

Ajo cka i ka irituar më tepër banorët është devijimi i rrugës egzistuese nga rruga aktuale në sistem diagonal. Gjithashtu ata deklarojnë se pas banesave të tyre po ndertohen dy njësi hoteliere dhe për këtë arsye sipas tyre po devijohet rruga për ti dhënë më shumë akses atyre dhe për këtë arsye po shemben banesat e tyre . Projekti i cili lidhë rrugën transballkanike me portin detar të Vlorës si dhe rikualifikimi i këtij blloku banimi shkakton shembjen e26 banesave pa dokumentacion pronësie të skualifikuar nga procesi legalizimeve. Banorët e kanë kundërshtuar vendimin teksa në ditët në vijimë pritet edhe ngujimi i tyre në banesa për arsyen se nuk duan të lejojnë mundin e një jete ti shkojë dëmë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close