Lajme

7 Marsi “Dita e Mësuesit”, 136 vite nga krijimi i Mësonjëtores së parë shqipe

7 Marsi, e njohur ndryshe si “Dita e Mësuesve”. Kjo festë kremtohet nga të gjithë shqiptarët, nxënësit në mbarë vendin, në shenjë vlerësimi të traditave më të mira të shkollës kombëtare shqipe, të figurës së nderuar të mësuesit si edukator i brezit të ri.

Një festë e cila i kushtohet personelit edukues të shkollave dhe universiteteve.

Mësonjëtorja e parë u çel në 7 mars në 1887 në kushtet e pushtimit otoman, dhe ajo u krijua nga një grup rilindasish, ndërsa ishte e para shkollë fillore me një fizionomi të theksuar kombëtare dhe laike, ku të gjitha mësimet jepeshin në gjuhën shqipe.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close