Lajme

“A e shikoni çfarë mamaje”, Ardi Veliu tregon videon e nënës së 15-vjeçarit

Drejtori i Përgjithshëm i Pòlicisë së Shtetit Ardi Veliu ka publikuar një video të zonjës Zaida Çobo, mamaja e 15-vjeçarit Sarandi Çobo, i cili u dhùnua nga punonjës të pòlicisë pranë liqenit artificial të Tiranës dy javë më parë.

Gjatë raportimit në mbledhjen online të Komisionit të Sigurisë, në videon e publikuar nga Ardi Veliu, ky i fundit thotë se mamaja e adoleshentit shfaqet me pis toletë në dorë, dhe Veliu merr përsipër të drejtën që ti bëjë gjyqin publik një zonje. Duke folur për sjelljen e punonjësve të pòlicisë në këtë rast, Drejtori i Përgjithshëm i Pòlicisë së Shtetit pranoi se në momente të caktuara kishte tejkalim të kompetencave, por ngriti dyshime edhe mbi edukimin familjar të 15-vjeçarit, njësoj si të ishte një gjykatës në kohën e komunizmit.

Pyetje: Pyetja ime lidhet me rastin e një djali 15-vjeçar, video e të cilit u bë virale në media lidhur me dhùnimin që atij ju bë nga punonjësit e pòlicisë me aq sa u transmetua. Videon nuk dua ta paragjykoj, por unë di që nga Pòlicia e Shtetit janë marrë disa masa ndaj këtyre punonjësve. A mund të na thoni publikisht qëndrimin tuaj lidhur me këtë rast konkret? Ardi Veliu: Jo se dua të marr në mbrojtje punonjësit e pòlicisë. Punonjësit e pòlicisë në një rast të caktuar kanë një kapërcim të kompetencës dhe punonjësi i pòlicisë i cili ka konsumuar këtë veprim është pezulluar, ka filluar hetimi disiplinor, njëkohësisht ka filluar dhe një hetim penal nga SHÇBA.

Por më besoni, në qoftë se do ta shikojmë nga fillimi në fund çfarë përfaqëson ky djali, a është me të vërtetë ky djali që i është bindur të gjitha veprimeve, thirrjeve të pòlicisë siç pretendon mamaja e tij, e cila ishte ndier shumë e fyer. Do t’ju shfaq një video të mamasë së tij, se kush është mamaja e tij dhe të besoni se nga çfarë familje vjen ky fëmija dhe pastaj të gjykoni vetë. Kjo është mamaja e djalit me pist oletë në dorë. Ju a tregova këtë videon për të thënë se nga çfarë familje vjen ky fëmijë, sa i edukuar është, sa i është bindur thirrjeve të pòlicisë dhe tek e fundit pòlicia si gjithmonë bëhet vik timë.

Në një prononcim ekskluziv për JOQ, Zaida Çobo ka deklaruar se videoja është shkëputur nga një pjesë filmi. Ajo tregon: Jeni në xhirimet e një filmi dhe është armë lodër. Jam protagoniste tek ai film dhe kam bërë një publik të tërë të qajë. Jam ajo që më vrasin djalin tek filmi i Drilon Hoxhës.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: