Lajme

Adoleshenti çifut: Më detyruan të martohem me kushërirën 12 vjeç

Kur Mendy Levy ishte 15 vjeç, ai nuk kishte hedhur ndonjëherë një top bejsbolli, as nuk kishte parë një arush prej pellushi, nuk kishte parë televizor apo celular.

I lindur në sektin ekstremist fundamentalist hebre të Lev Tahor, ai, tha ai për The Post, se ishte rritur dyshues ndaj të huajve dhe e bënin të besonte se Shërbimet Mbrojtëse të Fëmijëve donin t’i merrnin fëmijët hebrenj nga familjet e tyre dhe t’i rrisnin si johebrenj.

Por adoleshenti arriti pikën e tij kulminante në shtator të 2018-ës. Udhëheqësi i Lev Tahor, Nachman Helbrans (babai i ndjerë i të cilit, Shlomo Helbrans, themeloi grupin), dyshohet se e urdhëroi Levy të martohej me kushërirën e tij të parë 12-vjeçare. Ai ka rrëfyer të gjithë historinë shokuese në një video të bërë virale.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close