Lajme

Ambasada Amerikane nuk i ndahet Emiliano Shullazit

Ambasada Amerikane në Tiranë reagon sërish për Emiliano Shullazin. Kreu i një prej bandave famëkeqe të kryeqytetit ka apeluar dënimin me 14 vite burg, por kjo sipas selisë diplomatike është një gjë normale. Zv. Ambasadori amerikan në detyrë Daniel Koski është shprehur se të gjithë duhet të gëzojnë për procesin e drejtësisë.

“Më 13 nëntor, Gjykata e Krimeve të Rënda dënoi Emiljano Shullazin dhe grupin e tij. Është e lehtë të gëzohesh për atë vendim. Por ne duhet të festojmë edhe vetë procesin. Kishte diçka të thjeshtë dhe të thellë në atë proces, pavarësisht zhurmës që e rrethoi.

Në fund, ishte diçka e zakonshme. Prokurorët paraqitën çështjen e tyre, gjykata e konsideroi të pandehurin të pafajshëm dhe lejoi një mbrojtje të fortë, dhe gjykatësit dhanë vendimin bazuar mbi faktet dhe ligjin.

I pandehuri ka gjithashtu të drejtën e apelimit. Kjo duhet të ndodhë në një sistem drejtësie që vepron nën sundimin e ligjit. Kjo duhet të na japë shpresë të gjithëve ne”, – thuhet në njoftimin e ambasadës” – thuhet në njoftimin e ambasadës të shpërndarë në “Facebook”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close