Lajme

Amnistia për 600 të dënuar, Manjani: Lojë e pisët për të joshur opozitën të thyejë bojkotin

Pak ditë më parë drafti i miratuar nga Ministria e Drejtësisë ku parashikohet se rreth 600 të dënuar sipas kategorive të parashikuara në ligj, do të përfitojnë nga amnistia për shkak të mbipopullimit dhe festave të fundvitit. Por pas lajmit ka reaguar ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, i cili përmes një postimi në Facebook e cilëson si lojë të pisët.

“Qeveria ka përgatitur një amnisti për disa të dënuar. Por nuk i ka 84 vota në Kuvend për ta kaluar. Në këto kushte amnistia e propozuar nuk motivohet nga humanizmi, por thjesht nga loja politike. Qeveria kërkon të joshë opozitën të braktisë bojkotin parlamentar. Të fshijë nga axhenda politike e saj kërkesat për dekriminalizim të politikës; garantimin e zgjedhjeve të ndershme dhe drejtësinë e çliruar nga qeveria.

Në rastin më të mirë për qeverinë, një përçarje e mundshme e opozitës do ishte rezultati më i preferuar. Pra një pjesë e deputetëve të paraqiten për të votuar amnistinë, në emër të humanizmit, është qëllimi i preferuar i qeverisë. A do ndodhë kjo gjë? Të shohim! Por shenjat nuk më duken të mira… Për një gjë jam i bindur: kush i jep oksigjen politik këtij modeli që sundon sot është anti-humanist e anti-demokraci” shkruan ai.

Drafti i është dërguar për mendim Prokurorisë së Përgjithshme dhe Ministrisë së Brendshme. Më pas do të jetë qeveria ajo që do të vendosë, përpara se projektligji të kalojë për miratim në Kuvend i cili në seancën e fundit të dhjetorit duhet të votojë ligjin.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close